Machtig Bobrijschool met DigiD

 • 24 dec - Elize's vierde rijles!

  Machtig Bobrijschool met DigiD
  Bob rijschool CBR nummer is 2322U9 Voordat de rijschool het praktijkexamen voor jou gaat aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als de rijschool een praktijkexamen of toets voor je heeft gereserveerd of als je deze is verschoven. Daarnaast zijn jouw adresgegevens automatisch voor jouw rijschool beschikbaar in het reserveringssysteem van het CBR.

  Het machtigen doe je op mijn.cbr.nl met je DigiD. DigiD is jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Geef deze nooit aan een ander. HIER staat precies wat je moet doen om je rijschool te machtigen. De machtiging blijft geldig tot je bent geslaagd. Wil je de machtiging eerder intrekken, lees dan eerst de machtigingsvoorwaarden.

  Tip
  Noteer bij de aanvraag van je DigiD de door jou gekozen gebruikersnaam. Deze heb je - samen met de per post te ontvangen activeringscode - nodig om je DigiD te activeren. Als je deze vergeet kun je namelijk pas na 20 dagen een nieuwe aanvraag voor DigiD indienen!

  Reservering
  Je rijschool verzorgt de aanvraag van het praktijkexamen. Die kan daarbij rekening houden met de dagen waarop je geen examen kunt doen, bijvoorbeeld door schoolexamens of vakantie.
  Bij de examenaanvraag hoort je Eigen verklaring, een formulier met tien vragen over je gezondheid. Dit formulier wordt door je rijschool digitaal naar het CBR gezonden, behalve als je een of meerdere vragen met 'Ja' moet beantwoorden. In dat geval vul je een papieren Eigen verklaring in, die je rijschool naar het CBR stuurt.
  Bij de meeste rijscholen kun je, in overleg met je instructeur, zelf je ideale tijdstip van afrijden bepalen.

  Heeft u nog geen DigiD? vraag deze dan aan op de DigiD-website . Houd in dat geval rekening met een aanvraagtijd van 5 werkdagen.

  Wat is DigiD?
  DigiD (spreek uit: 'Die-gie-dee') staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. Op aanvraag ontvangt u van DigiD hiervoor een inlogcode. Bij het CBR kunt u inloggen met uw DigiD inlogcode. Voortaan kunt u met DigiD naar steeds meer overheidsinstellingen op internet. Zie ook www.digid.nl/vraag-en-antwoord.

  Kunt u niet over een Burgerservicenummer (BSN) beschikken en kunt u daardoor geen DigiD aanvragen, machtig uw rijschool dan via dit formulier.

  Dit formulier is alléén bestemd voor kandidaten die - omdat ze niet over een burgerservicenummer (BSN) kunnen beschikken - geen DigiD kunnen aanvragen. Kun je dat wel, machtig je rijschool dan altijd via mijn.cbr.nl
  Houd er wel rekening mee dat de verwerking van een papieren machtiging 10 tot 15 werkdagen kan duren.