Kwaliteitsopleiding

Een rijopleiding is een kostbare zaak en daarom is uw keuze van een goede rijschool van groot belang.
Je rijbewijs is eenmalige investering waarvan je een leven lang profijt hebt. Het maakt je onafhankelijk en je kunt gaan en staan waar je wil. Bij Bob Rijschool krijg je les van je vaste instructeur die regelmatig bijschoold wordt. Je krijgt je eigen lesauto en wordt binnen de regio van huis opgehaald. Bovendien duurt een uur les bij ons zestig minuten en geen vijfig. Samen met je vaste rij-instructeur of instructrice kan je een persoonlijk instructiekaart bij houden. Zo weet je precies waar je aan toe bent we staan er borg voor dat je geen les teveel neemt. Je betaald dus nooit meer dan nodig is.

Autorijbewijs

Bob Rijschool Lesmethoden

Goed gekwalificeerde instructeurs

Als je voor Bob Rijschool kiest, bent uw verzekerd van een kwalitatief goede rijopleiding. je wordt opgeleid door gemotiveerde en bekwame instructeurs. De uitstraling van de rijschool staat hoog in het vaandel en daarom wordt er rijles gegeven in kwalitatieve leswagens.

Wanneer je besluit met autorijles te beginnen, kan je je aanmelden voor de proefles. De instructeur staat op het afgesproken tijdstip bij jou voor de deur. Vanaf daar begint je rijles. In deze les maak je kennis met je instructeur en bespreek je je wensen en mogelijkheden. Ook kun je alvast een beetje wennen aan de auto. Wanneer je besluit je rijopleiding te volgen bij Bob Rijschool ontvang je een lesovereenkomst. Hierop worden de wensen en de mogelijkheden voor wat betreft het lessen maar ook de manier van betalen genoteerd. De rijopleiding wordt verzorgd door een vaste instructeur. In overleg met de instructeur bepaal je hoe vaak je rijles wilt nemen. Een rijles duurt 60 minuten. Je kunt ook meerdere lessen aan elkaar koppelen. Indien de planning het toelaat, is het mogelijk om een versnelde rijopleiding van circa 8 weken te volgen. Ook bestaat de mogelijkheid om een spoedopleiding te volgen die is er in 2 varianten: de 6 daagse en de 12 daagse cursus. Bij Bob Rijschool is het mogelijk om ook 's avonds en in de weekend te rijden, zonder meerprijs.

Lesmethode

De 'Rijprocedure B' (handboek voor instructeurs) beschrijft het gewenste rijgedrag van de automobilist. Dit gedrag bestaat voor een deel uit de juiste toepassing van de verkeersregels, defensief en sociaal rijgedrag maar ook het "nieuwe rijden". Om dit rijgedrag op de juiste wijze aan te leren, wordt de rijopleiding gegeven door middel van een bepaalde lesmethodiek. Hierbij gebruikt de instructeur als een hulpmiddel instructiekaart. Bij deze lesmethode wordt de kennis van het autorijden stap voor stap opgebouwd. De opleiding start met kennis, beheersing en bediening van het voertuig. Vervolgens wordt aandacht besteed aan kijktechniek en bijzondere manouvres, zodat je veilig en zelfstandig leert deel te nemen aan het verkeer. Daarnaast komt het verkeersinzicht aan bod.